Verkoop uw woning in Marbella sneller | Marbella Dream Living

Verkoopt u uw woning in Marbella?

Of u nu verhuist naar een andere stad of een ander land of u bent toe aan een upgrade en verhuisd naar een grotere of betere woning, het meest  belangrijke is de verkoop van uw oude woning in Marbella voordat u verder kunt gaan naar grotere en betere dingen.

Bij Marbella Dream Living behandelen wij zowel de verkoop als de aankoop van onroerend goed aan de Costa del Sol. Ongeacht of uw woning nu een twee kamer duplex in Nueva Andalucia is of een 10 kamer villa in Puerto Banus, wij hebben de ervaring en kennis om u door het hele proces te begeleiden, waardoor het een eenvoudige en plezierige ervaring wordt, in plaats van een stressvolle en verwarrende nachtmerrie!

Het verkopen van onroerend goed in Marbella hoeft niet moeilijk te zijn. Als u de juiste prijs instelt en bereid bent om makkelijke en economische renovaties te doen, zal u zien dat uw woning sneller verkoopt dan dat van de buren.

Hier zijn een paar tips over hoe u uw woning in Marbella sneller en met minimale inspanning kunt verkopen.

Onze marketingstrategieën helpen u uw woning in Marbella sneller te verkopen

Wanneer u uw woning in Marbella, of op de Costa del Sol, begint te verkopen, moet u alles uit de kast trekken om succes de garanderen

Wij raden al onze verkopers het volgende aan  in preparatie van de verkoop van hun woning:

 1. Haal het beste uit wat u al heeft
 2. Zorg ervoor dat de kritieke eerste indruk van een ‘koper’ altijd positief is.

Dit gaat niet alleen om het afronden van kleine reparaties rondom de woning; Het gaat ook om de subtiele psychologie wat uw huis aantrekkelijk en verleidelijk zal maken, het gaat hier om  om licht en ruimte, ‘gevoel’ en sfeer.

Top tips over wat u met zeer kleine investeringen kunt doen zijn:

 • Ruim uw huis lekker op en berg onnodige rommel op. Minder is meer!
 • Ruim de tuin op en plant een paar kleurrijke planten op de oprit
 • Gebruik alleen vlakke en neutrale kleuren als u de woning schildred
 • Was de gordijnen en zet geur kaarsen in elke kamer, maak het lekker vers en fris
 • Maak de ramen schoon! U zal verwonderd zijn over wat een verschil schone ramen met een vrij uitzicht kunnen maken!
 • Zet kleine bloemstukjes in elke kamer, dit geeft een gevoel van een gastvrije omgeving (nep bloemen werken ook, zorg ervoor dat ze niet stoffig zijn en niet te oud bollig!)
 • Verwijder alle persoonlijke items zoals foto’s, kinder tekeningen en alle kleine snuisterijen die u op uw reizen heeft verzameld. Iedereen die uw woning bekijkt, wil zich voorstellen dat ze er al wonen en dat is moeilijker  te doen alsuw persoonlijke stempel nog steeds zichtbaar is in het pand.
 • Doe kleine reparaties. Loop door uw huis en repareer die losse kraan, verf / vul de scheuren in de muur, vervang lampen die niet meer werken en vervang gebroken vloertegels
 • Ruim de badkamer op! Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen hun huis helemaal mooi maken, maar vergeten dan de tandpasta en make-up weg te bergen! Zorg ervoor dat uw badkamer vrij is van persoonlijke spulletjes, zet het allemaal in een doos in de kast, zodat u het nog steeds kunt gebruiken, maar het niet zichtbaar is wanneer uw potentiële koper langs komt.
 • Druk een paar “fact sheets” over de woning af. Bijv: waar is de dichtstbijzijnde bushalte, welke winkels zijn er in de buurt, wat opmerkelijk is over het gebied, de bezienswaardigheden, scholen, enz. Schrijf gewoon wat u leuk vindt over het leven in uw woning. Laat de informatie op de eettafel achter en geef er één aan elke bezoeker. Zij zullen de persoonlijke touch waarderen.
 • Maak je zwembad schoon, zorg ervoor dat het uitnodigend is en het water er fris en schoon uit ziet. Zorg ervoor dat het terrasmeubilair schoon en uitgezet is met een opgerolde handdoek aan de voet van elke ligstoel, zodat uw bezoeker het gevoel krijgt meteen een duik te willen nemen!
 • Berg alle spulletjes in de keuken op. Neem al uw keukengerei, alle potten en pannen die u meestal op display heeft in de keuken en hou het hele werk oppervlak in de keuken leeg (behalve natuurlijk een mandje citroenen en sinaasappels voor decor!). Op deze manier kan uw potentiële koper zich voorstellen waar zijn of haar keukengerij komt te staan, en uw keuken is plotseling een stuk groter! Oh, en vergeet de magneten op de koelkast niet… niemand behalve u zelf vind dat interessant!
 • Heeft u uw huis een prachtig uitzicht op de bergen of de zee, maar is onlangs belemmerd door die massieve dennenboom die u nooit heeft getrimd? Pak die trimmer maar! Het kan een maak of braak punt zijn in uw onderhandelingen!
 • Heeft u buren met tieners die veel lawaai maken als ze smiddag’s thuis komen van school? Zorg ervoor dat u alleen rondleidingen geeft als ze niet zijn. (het is een beetje ondeugend, maar u bent aan ze gewend geraakt dus de nieuwe eigenaren zullen er ook snel aan wennen, plus … ze zullen snel genoeg opgroeien!)
 • Wanneer de bezoekers komen, zet de tv uit en zorg ervoor dat de vaatwasser / droger / wasmachine of andere apparatuur dat geluid kan maken uitgeschakeld is zodat de bezoekers de rust van uw huis kunnen waarderen.

De verkoop van een woning in Marbella vereist ook gedetailleerde kennis, voorbereiding, vastberadenheid en constante, dagelijkse aandacht. Marbella Dream Living heeft de ervaring en kennis om zowel de verkoper als de koper samen te brengen.

Onze proactieve bedrijfsstrategie bevat een van de meest toonaangevende webportalen van onroerend goed in Europa, waardoor wij de mogelijkheid bieden om uw Spaanse woning internationaal te promoten en te verkopen.

Ruim 90% van de potentiële woningkoper en beleggers gebruikt online middelen om een woning in Spanje te vinden. Dit geeft ons oneindige kansen die nodig zijn om de perfecte koper voor uw Spaanse woning zo snel mogelijk te vinden.

Top tips om ervoor te zorgen dat uw woning zich online onderscheidt:

Geweldige fotografie

Het is beter om 10 geweldige afbeeldingen te hebben dan 20 afbeeldingen die niet veel over uw woning zeggen. Uit onderzoek blijkt dat een woning met professionele fotos 90% sneller wordt bekeken dan woningen met gemiddelde, middelmatige of geen fotografie.

Maak het een virtuele ervaring

Veel kopers, vooral in Marbella, komen uit een ander deel van het land en in het geval van de Costa del Sol, meestal uit een ander deel van de wereld. De eerste indruk die ze van uw woning krijgen, is door het online te zien.

U kunt hen het gevoel geven dat ze in uw woning zijn, door hen een virtuele rondleiding van uw huis te geven. Een 360º tour geeft uw potentiële koper het gevoel alsof hij in uw huis zit en kan elke hoek van uw huis online bekijken.

Maak een video

Een korte introductie video van uw woning kan duizend woorden spreken. U kunt beginnen met enkele shots van het gebied waar uw woning zich bevindt, zoals lokale restaurants, de golfbanen, de gemeenschappelijke zwembaden, enz., En dan een paar scenes van het huis. Laat niet iedere kamer zien, laat nog iets aan de verbeelding over en zorg er voor dat de koper langs komt om de rest te willen zien.
Voeg een voiceover toe aan de video die bepaalde eigenschappen van de woning uitlegt, voeg wat rustgevende achtergrondmuziek toe et voila! U heeft nu een professionele presentatie van uw huis dat u door kan sturen naar vrienden, kunt delen op sociale media en kan verzenden naar potentiële kopers.

Een energie Certificaat

Naar aanleiding van het Koninklijk Besluit dat op 1 juni 2013 is afgegeven, is het nu verplicht voor huis eigenaren in Spanje om een Energiecertificaat te verkrijgen.

Voor een Q & A sheet, klik hieronder.

Energy Certificate Q & A (English) | Energy Certificate Q & A (Spanish)

MDL heeft een officieel erkend technicus die het certificaat kan verkrijgen maar natuurlijk kan je ook je eigen technicus uitkiezen. Wat belangrijk is, is dat de woning een certificaat bevat, zodat de makelaar het mag verkopen of verhuren. Zonder het certificaat kan de woning niet geadverteerd worden.

 

Top Tips voor de verkoop van uw woning in Marbella

Tips van MDL zodat u uw huis sneller verkoopt

Een aantal van deze tips zullen voor de hand liggend zijn , maar als u elk van deze tips kunt afvinken, dan bent u zeker een betere kans om uw wining in Marbella te verkopen, sneller dan andere woningen in dezelfde regio …

Papierwerk

Zorg ervoor dat al uw papierwerk beschikbaar is (copia simple, escritura, enz.), Daarnaast een reeks van kopietjes om terug te nemen naar ons kantoor.

Rekeningen allemaal betaals

Zorg ervoor dat al uw rekeningen (electriciteit, belastingen, community vergoedingen, vuilnis, etc.), zijn betaald, en een kopie beschikbaar is voor de makelaar zodat ze snel bij de hand zijn.

Toegankelijkheid

Wees beschikbaar voor afspraken. Als u echt wilt verkopen, dan kunt u het zich niet veroorloven om ook maar één koper te missen.

Sleutels

Sluit ons niet buiten! Als u weg bent, geef ons alsjeblieft een stel sleutels of laat ons weten waar we ze kunnen ophalen.

Decor

Haal het maximale uit uw woning. Zorg ervoor dat het er op zijn best uitziet voor iedere bezoeker.

Her-Inrichting

Als uw woning betere dagen heeft gezien, is het misschien tijd om wat verbeteringen in huis te overwegen …

Realistische waarde

Wees realistisch en eerlijk over de verkoop prijs die u zoekt voor uw woning. Vertel ons gewoon wat u in gedachten heeft. Vervolgens doen wij ons marktonderzoek en adviseren u of wat u in gedachten had te hoog, te laag of precies goed is.

 

Soms is dit bedrag lager, maar in sommige gevallen kan het zelfs hoger zijn! Laat onze deskundige opinie u leiden tot de ideale vraagprijs.

Als uw woning een nieuwe keuken nodig heeft en u beschikt over de middelen om dit te doen, raden wij u aan dit voorafgaand aan de verkoop te doen.

Een eenvoudige keuken ter waarde van 3000 € kan meer dan 10.000 € aan toegevoegde waarde toevoegen aan uw woning, dus het is zeker de moeite waard te investeren in als u de middelen heeft.

Laat het aan de deskundigen over

We kunnen niet genoeg benadrukken dat het bij het verkopen van onroerend goed in Marbella het beste is om het aan de  deskundigen over te verlaten om ervoor te zorgen dat u de beste deal krijgt en u de minimale stress tijdens het verkoopsproces heeft.

U heeft een emotionele bijlage aan uw huis, of u het weet of niet, en dit kan een goede verkoop serieus belemmeren. Uw potentiële koper kan uw woning bezoeken en opmerkingen maken over het verouderde behang dat uw overgrootvader zo liefdevol gehangen heeft. Dit heeft u garandeert een slecht gevoel en u zou dat misschien uitten, en dat helpt de koper niet in het maken van zijn beslissing.

U moet weg zijn als de bezoeker komt om het huis te bekijken, zodat ze vragen kunnen stellen zonder iemand te beledigen en ze makkelijk suggesties kunnen doen over hoe ze het huis zouden kunnen verbeteren.

Naar een mening van een makelaar, wanneer een bezoeker begint te verbeelden hoe ze het huis naar hun eigen zin  kunnen “opknappen”, is de verkoop al 50% onderweg!

Bij Marbella Dream Living weten we het verkopen van een woning in Marbella niet makkelijke is, maar kan veel makkelijker gemaakt worden als u het bovenstaande advies volgt. Uiteraard, voor een gepersonaliseerde mening over uw koopwoning in Marbella kunt u altijd contact met ons opnemen en een gratis overleg boeken over uw woning en de verkooptechnieken die we zouden gebruiken om uw woning in Marbella sneller te verkopen!

©2021 Marbella Dream Living | Designed & Onderhouden door Plush Global Media

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account