Onroerendgoedbelasting in Spanje | Marbella Dream Living

Onroerendgoedbelasting in Spanje

Vandaag gaan we kijken naar onroerendgoedbelasting in Spanje als het gaat om het kopen van onroerend goed in Marbella en hoe deze variëren bij het kopen van een nieuw project of een tweedehands onroerend goed in Spanje.

Belasting op nieuwe projecten in Spanje

De btw (IVA) op nieuwe projecten is 10% op basis van de aankoopprijs. Voeg vervolgens nog eens 1% van de aankoopprijs voor zegelrecht toe. Deze belastingen worden betaald door de koper en worden betaald op het moment dat u de aanbetaling betaalt voor de woning die u wenst.

ITP belasting voor tweedehands onroerendgoed

Als het onroerend goed dat u in Marbella wilt kopen al eerder is bewoond, betaalt u een belasting voor de overdracht genaamd ITP. In dit geval is er geen btw of zegelrecht op het onroerend goed te betalen, alleen ITP. Dit varieert van regio tot regio, maar in Andalusië begint het van 8% tot € 400.000. De volgende € 300.000 is onderworpen aan een ITP met 9% en nadat het een algemene kost is van 10%.

Dus, om u een voorbeeldgeval te geven van een woning van 1 miljoen euro, zou u de ITP als volgt berekenen: (€ 400.000 x 8% = € 32.000 ) + (€ 300.000 x 9% = € 27.000 ) + (€ 300.000 x 10) % = € 30.000) = totaal van € 89.000.

Onroerendgoedbelasting voor niet-ingezetenen

Als de persoon van wie u een Spaans onroerend goed koopt, geen inwoner van Spanje is, zoals vaak het geval is in Marbella, moet de koper 3% van de aankoopprijs behouden en dit namens de verkoper betalen aan de Spaanse belastingdienst. Dit wordt “retenciones” of retenties genoemd. Het is normaal dat uw advocaat deze belastingbetalingen voor u behandelt.

Lokale onroerendgoedbelasting of IBI

De eigenaar betaalt een jaarlijkse belasting op basis van de taxatiewaarde van het onroerend goed. Net zoals gemeentelijke belastingen. Het huidige IBI-belastingtarief in Marbella is 0,88%.

 

Andere vastgoedkosten bij het kopen van onroerend goed in Marbella

Je zult ook rekening moeten houden met de kosten van een advocaat bij het kopen van een Spaanse woning. En vergeet niet de notariskosten, die een percentage zijn op basis van de definitieve aankoopprijs.

Skatt i SpanienU moet uw advocaat vragen om in de “Catastral de Inmuebles” te onderzoeken wat de officiële waarde van het onroerend goed is en de waarde in het eigendomsregister in te vullen om er zeker van te zijn dat er geen verschillen tussen zijn.

Notariskosten kunnen variëren van 0,5% – 1% van de aankoopprijs, dus vergeet niet om dit in uw budget te verantwoorden. U moet ook een extra 1% van de aankoopprijs betalen om de verkoop in het onroerendgoedregister te laten registreren.

Als u vragen heeft over onroerendgoedbelasting in Spanje, neem dan gerust contact met ons op. We leggen je het graag uit en geven je tips over hoe je hier en daar wat kunt besparen!

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2021 Marbella Dream Living | Designed & Onderhouden door Plush Global Media

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account